Борбата против загадувањето на воздухот започнува со негово мерење

Што е Екомонитор?

Екомонитор е хиперлокален систем за мониторинг на загадувањето во урбаните средини.

Тоа е сосема нов и ексклузивен систем за детекција кој ќе помогне да ве заштити од зголеменото опасно ниво на загадување. Собирање податоци за квалитетот на воздухот, температурата, ветерот и другите метеоролошки податоци во урбаните области.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ДЕТАЛНА ВИДЛИВОСТ

Знајте кога и каде се случуваат критични проблеми (квалитет на воздух, температура, влажност и многу повеќе). Сето тоа во реално време без заостанување.

ДОСТАПЕН ОД СЕКАДЕ

Достапно на повеќе платформи: компјутери, паметни телефони, таблети, Smart TV – за да можете да го видите загадувањето во реално време од вашиот избран медиум.

МИНИМАЛНИ РЕСУРСИ

Една сензорска единица користи минимални количини на енергија кои може лесно да се обезбедат преку фотоволтаици или да биде врзана за директен извор на енергија.

ПОСТОЈАНО ВО РАЗВОЈ

Ekomonitor постојано се ажурира со нови функции, подобра и попрецизна опрема. Ние секогаш остануваме во тек со новата и најсовремената технологија.

Нашиот „зелен“ поглед

Ние им помагаме на луѓето, компаниите и владите да донесат подобри одлуки за квалитетот на воздухот, обезбедувајќи им исплатливи и сигурни инструменти и информации. Нашите уреди базирани на сензори и системи за следење на животната средина се користат широко во отворени амбиентални апликации за усогласеност, неусогласеност и мониторинг за посебни намени.

  • ДОСТАПНИ ЗА СИТЕ
  • СКАЛАБИЛНИ
  • БАЗИРАНИ НА ТЕХНОЛОГИЈА ВО ОБЛАК
  • УСЛУГИ ОД ПРОФЕСИОНАЛЕН РАНГ
  • ЛЕСНО ОДРЖУВАЊЕ
  • ЦЕЛИМЕ РЕГИОНАЛНО
  • КРЕАТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА
  • МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОД

Интелигентниот град користи дигитална технологија за поврзување, заштита и подобрување на животите на граѓаните. IoT (Internet of things) сензорите, видео камерите, социјалните медиуми и другите влезови делуваат како нервен систем, обезбедувајќи му на градскиот оператор и граѓаните постојан фидбек за да можат да донесуваат информирани одлуки.

Сите делови и сензори кои се користат во процесот на производство се од врвен квалитет и по индустриски стандарди. Ова им овозможува на уредите да работат во тешки околини, и секогаш да даваат точни податоци.

Уредите ќе се напојуваат со соларна енергија (фотоволтаици) и, алтернативно, преку стандардна електрична врска. Ова ќе им овозможи да потрошат минимално количество на енергија за да ги завршат своите задачи што значи – подобрување на заштедата на енергија.

Секој уред е опремен со GSM, WiFi и LoRaWan (алтернативно или редундантно) за одржување на врската со централните сервери.

Уредите на Екомонитор се проектирани и произведени во Македонија и се составени од најквалитетни индустриски компоненти.
Технолошките подобрувања вградени во уредите се регистрирани во Државниот завод за индустриска сопственост. Екомонитор и логото на Екомонитор се регистрирани трговски марки.

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ФИНАНСИСКИ ИСПЛАТЛИВО

Нашата сензорска опрема за мониторинг на квалитетот на отворениот воздух, станици и системи – ви овозможува да се измери амбиентното загадување за помалку трошоци и сложеност отколку оние базирани на традиционална анализа.

ПОВРЗАН ВО ОБЛАК

Поврзан на докажана, напредна мрежа во облакот – 24/7, така што можете да проверите податоци во секое време и насекаде. Направете го тоа од вашиот веб прелистувач или од нашата апликација за лесен пристап на паметни телефони и таблети!

ОТВОРЕН ЗА СИТЕ

Живееме во свет каде што стручното знаење повеќе не е ексклузивна област на експерти, каде што граѓаните, вооружени со прифатливи и достапни инструменти, можат да направат невиден придонес во научното разбирање.

ТЕХНИЧКИ

Со сензорите за PM2.5, температура и влажност, заедно со бесплатна мобилна апликација и анализа на податоци во облак, детекторите за квалитет на воздухот ги следат штетните нивоа на честички PM2.5 во воздухот и обезбедуваат локални и ширум-светот податоци во реално време.

ПРОМОВИРАЊЕ НА СВЕСТ

Преземете мерки на претпазливост кога нивоата се опасни, знајте кога да носите маски за лице или да ги избегнувате активностите на отворено, и да се чувате себе и вашето семејство безбедно.

МОНИТОРИНГ

Детална анализа на повеќе еколошки аспекти. Погледнете ја преработена во табела, графиконот или мапа, или можете да ги користите необработените податоци за научни цели и да ги имплементирате како сакате.