blog image

Мерни станици во Велес

За да можеме да го следиме загадувањето на дневна основа и да измериме од каде потекнува загадувањето ЕД Вила Зора во соработка...

Повеќе
blog image

ПЕТАР ОРДАНОСКИ: „ЕКОМОНИТОР“ – ХИПЕР СИСТЕМ ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

БЕЗ ТОЧЕН ПОПИС НА НAСЕЛЕНИЕТО НЕ МОЖАТ ДА СЕ КРЕИРААТ ДОЛГОРОЧНИ ПОЛИТИКИ ВО ДРЖАВАТА. БЕЗ ОПШИРНИ ПОДАТОЦИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРИМЕ...

Повеќе
blog image

Прилеп доби шест мерни станици за мерење на загаденоста на воздухот

Денеска во големата сала на Општина Прилеп беше предаден во употреба системот за мерење на загаденоста на воздухот, при што беше извршена...

Повеќе
blog image

На земјата и се заканува виртуелен астероид

Ванчо Орданоски од Инфопроjект, во своето излагање на конференцијата Зелените доаѓаат, зборуваше за виртуелниот астероид кој и се заканува на Земјата, наречен...

Повеќе